Vară 2016

fb-cover-_-CERC-5.0--orizontala

Te așteptăm cu drag să intri în CERC!

                              Dacă nu ai avut timp să vezi raportul evenimentului trecut, îl poți accesa aici bit.ly/raportcerc4

***

Proiectele susținute la această ediție sunt:

poza2A

SCIENTIA

Suntem în plină vară, însă unii dintre noi se gândesc la exemene. Cu siguranță elevii care încep clasa a XII a din septembrie se gândesc la cât au de învățat pentru BAC.

Pentru unii dintre ei, nimic nu poate fi mai greu decât să ai voință de a învăța, să ai capacitatea de a lua note mari,să înțelegi cât de important este pentru viitorul nota de la BAC, dar să nu ai acces la materialele, culegerile și cărțile după care ar trebui să înveți. Pentru o parte dintre elevi, diferența o reprezintă banii necesari pentru materialul didactic. Iar, pe viitor, nota de la examenul de BAC va influența nota de admintere la universitate și va face diferența dintre admiterea la un loc cu plată sau la buget.

Dacă și tu vrei să fii parte din schimbare, vino la Cercul de Donatori și susține proiectul „Scientia”! Liviu Draghici, prin Asociația Ai Carte, asigură elevilor cu posibilități materiale reduse, pachete cu cărți necesare pentru studiul suplimentar la materiile de BAC. Astfel, zeci de elevi vor avea șansa unei note mai mari la BAC și oportunitatea de a fi admiși la universitate pe locurile subvenționate de la buget. Elevii vor fi selectați prin Asociația Ai Carte după criterii clare, vor fi  în permanentă colaborare cu Asociația și vor beneficia de ore de pregătire suplimentară asigurate de Asociație.

Împreună facem diferența, acolo unde este nevoie.

Proiect finanțat cu 4800 lei.

file-page1PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA

1 copil pe săptămână arde în România.

Poate părea șocant, dar, din păcate, acestea sunt statisticile în România ultimilor ani.

O locuință sau o gospodărie în flăcări (precum cele 22.500 în România din 2010 încoace) înseamnă întotdeauna o mare dramă. Dar ce se întâmplă când un copil e înăuntru și nu mai poate fi salvat? Adevărul e că rareori copiii mor din cauza focului în sine. În schimb, ei se luptă să scape, se zbat pentru viața lor. Dar mor încet, agonizant, asfixiindu-se cu monoxid de carbon, fum și alte gaze toxice. Apoi, căzuți la pământ, devin o pradă ușoară pentru flăcări.

Siguranţa NU e un joc de noroc!

Pentru a evita incidente grave nu trebuie decât să respectăm o regulă simplă. EDUCAȚIA PENTRU SIGURANȚĂ, DE LA CELE MAI MICI VÂRSTE!

Plecând de la ideea că este mai simplu să previi un incendiu decât să intervii pentru stingerea lui, pentru prima dată apare o inițiativă dedicată copiilor preșcolari.

Aceștia sunt ajutaţi prin joc să identifice cauzele şi împrejurările care duc la incendii, să cunoască modul de apelare a serviciului unic de urgenţe 112, să cunoască şi să exerseze modul de comportare în cazul unei situaţii de urgenţă. Totul pornește de la Caietul cu desene și jocuri, care poate fi acum tipărită în 1000 exemplare cu ajutorul Cercului de Donatori Ploiești și oferită gratuit copiilor.

Reprezentant ISU Prahova coordonatorul proiectului care desfășoară activitățile în unitățile de învățământ din județul Prahova, Costin Croitoru, ne spune: „Lucrarea de faţă propune copiilor din învățământul preşcolar o serie de exerciţii interactive şi stimulative printr-o abordare care are menirea de a-i provoca şi incita pe cei mici la dialog, cât şi prin prezentarea unor tematici specifice situaţiilor de urgenţă, care vizează comportamentul copiilor în caz de cutremure, incendii, alunecări de teren şi inundaţii urmărind formarea unor deprinderi şi cunoştinţe care să îi ajute pe cei mici să facă faţă situaţiilor dificile, ai căror protagonişti ar putea fi la un moment dat.”

Proiect finanțat cu 5100 lei.